it hurts









fredagen den 25 jan 2008 skulle jag hem till mamma efter att ha varit hos pappa en vecka.
när jag åkte hem från skolan kommer jag ihåg att min fd vän ronja sa "ha de bra i helgen" innan hon klev ur bussen. den meningen vill jag aldrig mer höra eftersom att den påminner mig om den värsta helgen i mitt liv!
kvällen var lungn och jag satt mest vid datan. jag kommer ihåg att olivia skickade klipp från yourube då flygplanen körde in i world trade center och bilder från bombattackerna i london. jag var trött den kvällen, jag gick och la mig tidigt eftersom att jag ändå var så rastlös. mamma kommer in till mig och sätter sig på min säng. jag kommer ihåg att hon började prata om mina nytappetserade väggar och hon sa "visst är de fint i ditt rum nu?"
jag svarade på skoj "nej fyfan, vill hellre ha nytt"
mamma kollade på mig men sa inget, efteråt ångrar jag de jag sa, verkligen. jag kommer också ihåg att vi började prata om wilma som då bara va ett halvår, våran hund.
jag sa till mamma "gud vad wilma e söt"
och wilma låg i min säng.. mamma satt tyst, sen sa jag "jag skulle dö om wilma dog"
mamma reste sig upp och sa godnatt, sen gick hon ut ur rummet med wilma springandes bakom. jag satte på mig mina pyjamasbyxor som jag hade gjort i skolan & satte på mig en stor tshirt, när jag skulle lägga ifrån mig mina kläder visste jag inte vart jag skulle lägga dom, på golvet eller stolen ? jag kastade sedan ner dom på golvet, jag tog ur min mobil ur jeansen av någon anledning, de brukade jag aldrig göra. jag la mobilen på bordet bredvid sängen och sen somnade jag.

jag somnade, fast jag hörde vad folk sa & jag hörde hur någon gick omkring i omgångar, de var anders, mammas kille. jag hörde hur stegen blev längre och sen tystnade. anders sa till mamma "vi måste få ut barnen ur huset, de brinner" jag visste inte om de var sant eller falsk men i chock röck jag tag i mobilen som låg på bordet intill sängen.

mamma hade då hunnit in till min lillebrors rum, han sprang i kalsonger och hade en filt runt om sig. mamma sa tydligt till oss att huka oss & hålla andan. jag var så chockad att jag inte tänkte på nått annat än att ta mig ut.
de var rök i hela huset och man kände att de luktade på ett sätt jag inte kan förklara, det luktade ungefär som en blandning mellan bränt gummi & spolarvätska. anders var först nere på undervåningen och han hade öppnat ytterdörren, han var även i samtal med brandkåren. jag sökte mig efter lampan som satt på utsidan av huset eftersom att de var de enda jag såg. innan vi kom ut ur huset tog jag på mig.. skor, jacka, vantar & jag letade i panik efter min mössa. jag tänkte inte alls på att jag skulle strunta i kläderna, att jag skulle rädda mitt liv.

jag, mamma & min lillebror satte oss i bilen oh nu hade anders fått ut våran största hund som hade "svimmat" i köket. anders sprang åter igen in i huset för att leta efter wilma, han kom strax tillbaka utan någon hund. anders ställde sig hukad på yttertrappan & hostade, de var som om han skulle hosta upp allt han hade innuti sig. han sprang in igen och efter ett tag kom han ut med wilma, vilken lättnad! vi kunde se utifrån bilen att röken inne i huset blev allt mörkare & mörkare. när anders kom ut med wilma "föll han ihop" på trappan och hostade, de tog ca 20 sekunder innan han kunde stå på benen igen.

jag kommer ihåg hur jag skrek "figgaro, figgaro"
de var våran utekatt som var nere i källaren under kvällen eftersom att han blivit sjuk. anders gick på adrenalin & tänkte sig inte för innan han åter igen sprang in i huset. ingången till källaren låg på andra sidan utav huset & anders kämpade sig in i röken. två gånger kom han ut hostande & åter igen föll han på marken.
räddningstjänsten som mamma pratade med i telefon skrek i örat på henne "nej han får inte springa in i huset, få ut honom därifrån" jag kommer ihåg att mamma fick panik och skrek på anders. de var ingen ide´ att rädda katten, när anders kommit till källardörren fanns de inget hopp om att figgaro levde, de var minst lika mycket rök i källaren som i övriga huset.. på väget ut ur huset brände han sig på en säng, när han sedan kom ut ur huset stängde han dörren och kravla sig upp till parkeringen. "säg att han ska skicka ambulansen" hostade anders ur sig innan han ligger på den grusade uppfarten. vi ser hur lamporna i huset slocknar och sedan hur hela huset fylls oranget. ur skorstenen kommer små eldflammor & massa rök.

elias sitter & gråter i baksätet medans den största hunden nikki morrar i bagageluckan. efter 8 minuter e brandkåren, ambulans & polis framme och elden slocknar långsamt. anders ligger på grusuppfarten & får syrgas medans mamma springer mellan bilen oh ambulansen.. elias får droppar till sina ögon som svider och jag mår så illa utav chocken att jag varken kan prata eller sitta still.

chocken släppte, allt var kaos, jag fick panik. ambulanspersonalen kom ständigt & frågade hur vi mådde oh jag frågade hur anders mådde. mamma svarade "inge bra"
jag frågade om han skulle klara sig men mamma svarade inte, inte ens hon visste.

vi blev skjutsade utav poliserna ner till våra grannar på andra sidan vägen. vi kunde se hur blåljusen blinkade mot husgaveln & vi kände hur det stank rök i hela området. när anders väl piggnat till och elden var släckt gick dom tillsammans ner till källaren där vi trodde att branden startat, men nej.  där fanns en levande figgaro ihopkrupen bakom varmvattenbrädaren. våta tassavtryck syntes på källartrappan..


elden tog inte en själ, men den tog ifrån oss många minnen.


Kommentarer
Postat av: Alicia :)

Usch vad hemskt, stackare :((

2010-07-28 @ 23:23:37
URL: http://aliciastyylingthewoorld.blogg.se/
Postat av: sara

usch det där var fint skrivet, även fast det var jättehemskt!

2010-07-28 @ 23:26:36
URL: http://saraarnesson.com
Postat av: FRIDA HJÄRTA KEVIN

Jag har lagt upp vinnaren av dagens blogg nu, gå in och kolla om det blev du! :D

2010-07-28 @ 23:33:11
URL: http://fridasjoblom.blogg.se/
Postat av: FIONA - en ointressant vardag

tack så mkt! hemsk historia :( följa varandra på bloglovin? :)

2010-07-28 @ 23:33:35
URL: http://lovefiona.blogg.se/
Postat av: Mathilda

Vilken tur att ingen blev skadad! Hemsk historia :(

2010-07-29 @ 06:57:33
URL: http://ginatricotnews.blogg.se/
Postat av: annis

Gud va hemskt! :(

2010-07-29 @ 10:10:08
URL: http://annnaiz.blogg.se/
Postat av: Sara ★

Gud vad bra skrivet,men ack så hemskt! :o Pappas kusins familj råkade ut för detta också, de varpåskidsemester i sälen och så ringde polisen dit att deras hus hade brunnit upp& att den såg set upped ut, som omnån tuttat eld med flit. Kul att komma hem från semestern till inget hus...:(

2010-07-29 @ 21:17:00
URL: http://beatlestokig.blogg.se/
Postat av: amanda

bra skrivet,men vad hemskt kan du inte visa hur du bor nu ?

2010-07-29 @ 21:35:00
Postat av: Keela

usch vad hemsk. Tur att alla klarade sig oskadda ivartfall!

2010-08-05 @ 17:05:18
URL: http://keelus.blogg.se/
Postat av: Nathalee

Fy vad hemskt. Men gud vad glad jag blev när jag läste att katten hade klarat sig i slutet. Klarar inte av när djur far illa.

2010-08-07 @ 10:24:54
URL: http://morelikemelesslikeyou.blogg.se/
Postat av: johanna

jätte snygg header , är du modell eller så?

2010-08-08 @ 21:01:15
URL: http://johannatown.blogg.se/
Postat av: SOFIA

Vad bra skrivet så skönt att veta att man inte är ensam! Och det är ju ännuvärre på natten! De sa åt oss tur att det inte var för fem timmar sedan då alla skulle varit hemma. Det viktigaste är att alla mår bra! Nu får man ta dagen som den kommer. Tack för kommentaren! Hur lång tid tog det innan ni kunde flytta in igen, våran så kallade skal är också kvar. KRAM

2010-09-19 @ 12:53:05
URL: http://sofiahanden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0